Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 45
Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Церква святого Василія Великого
і блаженного Олексія Зарицького (м.Львів)
Середа, 2024-04-24, 10:36 PM
Вітаю Вас Гість | RSS
 
 
Головна » 2014 » Липень » 14 » 5-та неділя по П’ятидесятниці
1:18 PM
5-та неділя по П’ятидесятниці

 

Мт. 8, 28 – 9, 1

Слава Ісусу Христу!

Дорогі у Христі брати та сестри, у сьогоднішньому Євангелії розповідається про вигнання бісів із двох біснуватих людей, які вийшли із гробниць-печер Гадаринського краю на зустріч Господеві. Одержимість людини злим духом, означає залежність людини від нього, підпорядкуванню та поневоленню не тільки душі, але і тіла.

Погляньмо, в наш час багато людей, серед них і християни, не вірять в існування злих духів. Господь Ісус Христос вчить, що біси існують реально як особи. Про це свідчить Євангеліє. За словами Святого Івана Золотоустого: «диявол переконує багатьох, що немає пекла, щоб туди ж і спровадити нас». Біси шкодять людям. Вони намагаються відвести людей від Бога і залучити їх до свого царства, підпорядкувавши їх своїй злій волі. Єдинородний Син Божий Господь наш Ісус Христос прийшов у світ, щоб зруйнувати діла диявола і перемогти його зі всім його воїнством. Ап. Іван Богослов говорить: «Заради цього і явився Син Божий, щоб зруйнувати діла диявола» (1 Ів. 3, 8).

Скільки сьогодні людей є під дією диявола, в його полоні, бо мають різного роду залежності. Хтось залежний від алкоголю, наркотиків, комп’ютера, ігроманії, а хтось одержимий владою, багатством, популярністю. Але так-чи-інакше людина стає невільником, рабом, служителем свого егоїзму. Опиняється в полоні пристрасних бажань, де гору бере не любов до Бога чи ближнього, а жадоба задовольнити лише свої потреби. Чи це не біснуватість сьогодення?

Господь вигнав бісів із двох гадаринських біснуватих і тим самим засвідчив, що має над ними владу. Та й самі біси визнавали, що Він має над ними таку силу, бо просили Його дозволу ввійти у стадо свиней.

Отже, чи ми довіряємо наші немочі, залежності нашому Богові, Цілителю та Лікарю Ісусові Христові? Чи ми хочемо їх позбутися? Чи докладаємо зусиль щоб перебороти у нашому серці гріх? Щоб Господь його (гріх) вигнав і дав нам нове серце!

Вигнання злих духів – це дар Божий. І той, кому Бог дав цей дар, повинен використовувати його без будь-якого користолюбства. Господь сказав: «даром прийняли, даром давайте» (Мт. 10, 8). Чи те саме не відбувається у Святій Тайні Сповіді, де людина з Божої ласки за посередництвом священика звільняється з рабства гріха, тобто диявола. Нам нічого не коштує щоб прийти та покаятися, прийняти Божий дар, бути вільними від гріха, а стати живими для Бога у Христі Ісусі.

Злі духи вселяються рідко в кого, а спокушують всіх без винятку. Спокуси бувають найрізноманітніші, але всі вони спрямовані на те, щоб схилити людину до гріха. Тому ап. Павло радить всім нам прийняти повну зброю Божу, щоб протистояти підступам диявольським. Він говорить, що – перш за все візьміть щит віри, яким зможете погасити всі розпечені стріли лукавого, підпережіть себе істиною, одягніть на себе броню праведності і візьміть меч духовний, яким є слово Боже (Еф. 6, 13-17).

Отже, дорогі браття і сестри, будемо намагатися викорінювати зі свого серця усі пристрасті, і всякий гріх, і всіляке зло, щоб не дати в собі місця дияволу, не стати його рабом. Апостол. Яків говорить до нас: «Противтеся дияволові, і він утече від вас» (Як. 4, 7). А найбільший та найкращий спротив, добра зброя і заслона для нас мають бути Святі Тайни. Амінь!

Переглядів: 580 | Додав: olehmamchuck | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Липень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Друзі сайту
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz