Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 45
Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Церква святого Василія Великого
і блаженного Олексія Зарицького (м.Львів)
Вівторок, 2024-04-16, 11:46 AM
Вітаю Вас Гість | RSS
 
 
Головна » Архів матеріалів

                                                   

                                       Дорогі брати і сестри!

У Євангелії ми тільки що чули цей вираз Ісуса, який завжди вражає мене: "Ви дайте їм їсти» (Лк. 9:13). Починаючи з цієї пропозиції, дозволю собі керуватися трьома словами: наслідування(слідування за Ісусом), причастя, ділення.

1 Насамперед: хто є ті котрих слід нагодувати? Відповідь можна знайти на початку розділу Євангелія: це натовп, велика юрба. Ісус у гущі народу, приймає їх, говорить з ними, переживає за них, показує їм Боже милосердя. Серед них вибирає дванадцять апостолів, щоб були ... Читати далі »

Переглядів: 649 | Додав: olehmamchuck | Дата: 2014-07-29 | Коментарі (0)

Недільна євангелія оповідає  про зцілення сліпих і біснуватого. Хотів би розважити про те, що не  раз засліплює людину і робить її причиною не мудрості. Пожадливість. Як і кожний гріх вона діє так, що не властиво використовує Божий дар. Згідно природи приязнь між чоловіком і жінкою виникає, щоб перерости у більш довготривалий зв'язок – подружжя. Такі благородні почуття мають за мету ощасливлення протилежну особу і передати життя. Та коли вибирається хаотична форма взаємовідносин, то це призводить до не вшанування іншої особи. Тоді можна відігнати благородні почуття, шукати більш інтригуючи почуттів і здавалось можна і зрадити ту чи того, хто до цього часу були такі близькі і нерозлучні. Щоб якось упорядкувати дар Божий, найперше слід упорядковувати свої думки. Вони не повинні роїти лише нечисті думки пожадливості. Зустрічі між закоханими також виявляють бажання не лише подобатись ... Читати далі »

Переглядів: 587 | Додав: olehmamchuck | Дата: 2014-07-24 | Коментарі (0)

У сьогоднішній євангелії Ісус перебуває у своєму місті. Не тяжко здогадатись що це був Капернаум. Приносять розслабленого до Христа ,а Спаситель підтримує його словами так і силою Божою. Така сукупність дій з боку Цілителя сприймається неоднозначно з боку книжників. Та це не заважає Учителю переконати людей у тому ,щоб вони славили Бога.

Недільний апостол розповідає про благодать і дари. З-поміж них хотів би звернути увагу на дар служіння. Саме Ісус це досконало показує через своє служіння людям. Без перебільшення це мабуть було притаманне тим, хто приніс розслабленого. А ось як цей хворий і ми з вами використовуємо дар служіння маємо знову відкрити. Я думаю ,що служити може кожний у свій спосіб, хоч це і не так легко. Дехто використовує слово, інший увагу, а ще інші працю. Не одразу ми оцінюємо служіння для нас. Так і плоди служіння не завжди йдуть на користь безкорисливості. В сучасності, ми ... Читати далі »

Переглядів: 511 | Додав: olehmamchuck | Дата: 2014-07-16 | Коментарі (0)

 

Мт. 8, 28 – 9, 1

Слава Ісусу Христу!

Дорогі у Христі брати та сестри, у сьогоднішньому Євангелії розповідається про вигнання бісів із двох біснуватих людей, які вийшли із гробниць-печер Гадаринського краю на зустріч Господеві. Одержимість людини злим духом, означає залежність людини від нього, підпорядкуванню та поневоленню не ті ... Читати далі »

Переглядів: 577 | Додав: olehmamchuck | Дата: 2014-07-14 | Коментарі (0)

 

Мт. 8: 5-13

Слава Ісусу Христу! Дорогі у Христі брати і сестри, якщо б комусь із вас сьогодні подарували дорогоцінний камінь, що б ви із ним зробили? Хтось ніс би його додому обережно на долоні, хтось загорнув би його у якусь тканину, щоб не загубився, але напевно ніхто не викинув би його. Хтось залишив би собі його на пам’ять і показував своїм близьким, хтось би продав, а отримані кошти використав для власних потреб, проте напевно ніхто не забув би про нього.

Наче дорогоцінний камінь кожному з нас є дароване ... Читати далі »

Переглядів: 1365 | Додав: olehmamchuck | Дата: 2014-07-07 | Коментарі (0)

Кажуть павук щоб сплести павутину залазить на високу точку ,щоб до неї пізніше кріпити своє павутиння. І якщо відірвати нитку з самої вершини, а не збоку- то це змусить павука втікнути. Виправною точкою є місце яке дозволяє зберігати павутину у готовності для захоплення своїх жертв.

Кожна людина має свої слабкості. Та інколи навіть наша слабкість стає нагодою до помочі Бога ,до його відданості і його милосердя. Ми, як павук, будемо у безпеці коли чіпляємось за Божу вершину. А читаючи рядки сьогоднішнього євангелія наново можемо відкрити любов Вседержителя. Для цього маємо також збагнути місію Ісуса – спасіння світу .Не мало є середників спасіння у світі. Це і хоробре серце, лагідність душі, здатність до самопожертви. У христовій любові відкривається бажання Бога бути поруч з людиною, не віддалятись і не ховатись. Роль людини полягає у її вірі, бо інакше слід чекати погибелі  і не вічного ... Читати далі »

Переглядів: 586 | Додав: olehmamchuck | Дата: 2014-06-25 | Коментарі (0)

Мт. 4, 18-23

«Ідіть за Мною, Я вас зроблю рибалками людей.»

Слава Ісусу Христу!

Дорогі у Христі брати та сестри, людина як створіння Боже приходячи у цей світ має своє призначення, покликання, і цей прихід вже є з волі Божої, з Його бажання, і з Його поклику. Тому, земний шлях людини реалізовується – із гідного, ... Читати далі »

Переглядів: 583 | Додав: olehmamchuck | Дата: 2014-06-19 | Коментарі (0)

Мт. 10:32-33; 37-38; 19:27-30

Слава Ісусу Христу! Дорогі у Христі брати і сестри! Сьогоднішня неділя у церковному календарі носить назву Неділя Всіх святих. Не випадково, що саме у першу неділю після Зіслання Святого Духа Церква Христова вшановує всіх святих.

Святі – це ті, котрі прийняли науку Христа і жили нею. Це ті, котрі приготували свою душу на прихід Святого Духа і дозволили Йому перемінити себе. Святі – це ті, котрі пішли за Христом до кінця, дехто навіть через мучеництво приніс вінець віри своєму Небесному Учителеві. Святих били, катували, жорстоко вбивали, але вон ... Читати далі »

Переглядів: 900 | Додав: olehmamchuck | Дата: 2014-06-12 | Коментарі (0)

У  неділю святих отців на нашій парафії продовжувалась декада місійності. Темою було наставники віри. З цієї нагоди усі ми старались збагнути значення наставників віри. У цьому нам допомогла зустріч із сестрою Констанцією ЧСВВ. Вона розповідала про власне покликання, часи підпілля і про нашого покровителя блаженного Олексія Зарицького ,якого вона добре знала ще з раннього дитинства. Історії з часів підпілля нас наче зблизили із героїчними постаттями нашої церкви. Життєвий досвід сестри надзвичайно важливий, адже він вчить і молоде покоління цієї жертвенної любові, яку постійно несли ці герої віри.

Переглядів: 502 | Додав: olehmamchuck | Дата: 2014-06-05 | Коментарі (0)

 Для кращого усвідомлення життя на парафії синод єпископів нашої церкви на чолі з блаженнішим патріархом Святославом започатковує декаду місійності. Кожна парафія розробляє план для успішності заходів що плавно поєднюються із богослужіннями. Пропонуємо до уваги теми для роздумів:


1) Дар Хрещення і Боже усиновлення: щоб ми не забували, чиї ми діти і що маємо «небесне громадянство»; (Ді. 19,2-8)

 

2) Боже Слово: щоб пригадали собі, що Бог дав себе пізнати людському родові й далі говорить до нас;(Ді. 20,7-12)

 

3) Наставники віри: щоб пам’ятали про тих, які передали нам дар віри і які сьог ... Читати далі »

Переглядів: 630 | Додав: olehmamchuck | Дата: 2014-05-27 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 5 ... 11 12 »
Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Друзі сайту
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz