Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 45
Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Церква святого Василія Великого
і блаженного Олексія Зарицького (м.Львів)
Понеділок, 2024-04-29, 12:19 PM
Вітаю Вас Гість | RSS
 
 
Головна » 2013 » Жовтень » 9 » 16 неділя по зісланні святого духа
2:25 PM
16 неділя по зісланні святого духа

Мт. 25, 14-30

Дорогі браття та сестри у Христі! Господь наш Творець є щедрий до кожного кого покликав до життя. Він роздає свої дари так як хоче та кому хоче, але нікого не обділяє, тільки наділяє, винагороджує, зливає свої ласки на нас грішних – бо нас любить. Притча про таланти, як будь яка інша притча Ісуса Христа навчає нас та розповідає про Царство Небесне. Такими доступними прикладами, промовистими та зрозумілими для кожного слухача – теперішнього та тодішнього. Аналогія яку проводить наш Спаситель є близькою для кожної людини, бо урядувати (господарювати) у більшій чи меншій мірі покликаний кожний. Тому Царство Боже розпочинається тут і тепер, від нашого народження, тому здобувається силою (працею) і той хто докладає силу здобуває його. Ліниві (не працьовиті), байдужі, егоїстичні Царства Небесного не успадкують. Кожний отримує дар від Бога-Творця, але не кожний розвиває його, а дехто навіть і закопує.

В одній з історій із життя славного, великого папи Івана ХХІІІ, котрий скликав ІІ Ватиканський Собор, вивів Ватикан на суспільний огляд (у масмедію), понтифікував у час «холодної війни» та був іменований як «папа миру». Розповідається, що один із журналістів, який цікавиться статистикою, запитує папу Івана ХХІІІ: «Скільки людей працює у Ватикані?» Папа, весело глянувши на нього, відповів: «Сподіваюся, що не менше половини!»

У наш час та на наших теренах складається ситуація така, щодо християн: більшість іменує себе християнами, але не живе гідно як християнин. Він свій дар християнства закопує у землю. Чому дар християнства, бо не ми обрали свідомо, а за нас посвідчили у хрещені наші хресні батьки. Тому маємо зростати у цьому дарі, вдосконалюватися, примножувати його. Як це можемо? Та чи це реально до виконання у наш час? Можемо, і це нам під силу!!! Той хто працює, він і живе із своєї праці. А хто духовно працює, отже і духовно живе.

Віра підкріплюється ділами – визнавати, не стидатися, що ти християнин; виконувати християнський обов’язок не формально чи з примусу, а з любові до Бога. Тільки тоді ми свої таланти зможемо примножити та стати перед нашим Богом не з пустими руками.

о. Мар’ян Ільницький



Переглядів: 541 | Додав: olehmamchuck | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Жовтень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Друзі сайту
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz