Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 45
Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Церква святого Василія Великого
і блаженного Олексія Зарицького (м.Львів)
Понеділок, 2024-04-29, 5:54 PM
Вітаю Вас Гість | RSS
 
 
Головна » 2013 » Березень » 12 » Піст
4:40 PM
Піст


 Все більше уваги у світі приковано до устрою держав, їхньому налаштуванню до світових, масштабних проблем. Цього року великий піст у католиків східнього обряду почнеться тоді, коли римо-католики будуть вже у середині посту. Та налаштування до мотивів посту можуть не тільки співпадати ,але набирати обертів і на майбутнє. До прикладу не лише європейці та й африканці виявляють хиби споживацького способу життя та їх розв’язання.

Ось католики Індонезії вирішили зробити Великий Піст 2013 року «зеленим» вони прагнуть через зменшення використання пластику оздоровити не лише час посту та найближче оточення, а також власні душі.  Менше непотрібного вживання і як наслідок менше коштів на переробку відходів , щоб в такий спосіб на заощаджені кошти мати змогу зробити більше діл милосердя .Зокрема повернути землі її родючість і тим самим нагодувати нужденних та потребуючих.

 «Віра і екологія» – цьогорічне гасло, під яким міжтериторіальна єпископська конференція Сенегалу, Мавританії, Кабо-Верде і Гвінеї-Бісау вирішила провести Великий піст 2013 року.

Це питання випробовує і стимулює християнську віру, заохочуючи її - через усвідомлення свого зв’язку з усім створінням та Творцем - до конкретної дії. Подаються також конкретні пропозиції - такі, як, наприклад , щоб кожен християнин кожного року садив одне дерево і доглядав його; щоб молоді люди стали екологічними лідерами в своїх кварталах і, об’єднавшись з іншими, приклали всіх необхідних зусиль для підтримки чистоти вулиць та площ, і виступали з періодичними кампаніями очистки та благоустрою. Чисте і доглянуте довкілля напряму залежить від чистоти людських сердець і тому час Великого посту є прекрасною нагодою для «генеральної» очистки обох.

А ось вже восьмий рік поспіль у Австрії проводять акцію «Автопіст». Вони закликають відмовитися від автомобіля повністю чи обмежити користування ним на період Великого посту.  Зменшення споживання енергії у транспортній галузі є одним із ключових питань для збереження природи і довкілля.

Для нас подібні виклики можуть мати своє місце і у цьому часі посту коли відмова від одного і заохочення чи стриманість у іншому покладе свій зміст і потреби для людства.Надіємось що подібні настрої будуть спостерігатись і у нас на Україні.

Переглядів: 505 | Додав: olehmamchuck | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Березень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Друзі сайту
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz