Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 45
Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Церква святого Василія Великого
і блаженного Олексія Зарицького (м.Львів)
Субота, 2024-05-04, 11:12 PM
Вітаю Вас Гість | RSS
 
 
Головна » 2013 » Листопад » 28 » проповідь 23-тя неділя по П’ятидесятниці
4:23 PM
проповідь 23-тя неділя по П’ятидесятниці

    

Лк. 8, 26-39

Слава Ісусу Христу!

У сьогоднішньому євангелії, ми чуємо, що Ісус прибуває у Геразинський край який знаходився проти Галилеї. Вийшовши на берег, Ісус найперше зустрічає біснуватого чоловіка. Для ізраїльського народу людини котра була одержимою бісами, означало, що вона є грішною особою. Приводячи аналогію до нашого життя, Ісус, як справжній Бог і спаситель виходить на зустріч кожній людині, Він той хто перший зустрічає нас у гріховному стані та дарує нам відпущення гріхів, звільняє нас з рабства гріха. Тому, коли ми грішимо та не прибігаємо до покаяння (до Христа) ми стаємо заручниками диявола, гріх вкорінюється в життя людини. Тому, ми уподібнюємося до того геразинського біснуватого – не носимо одежі (котра нам була дарована під час хрещення), мешкаємо не в хаті, а по гробах, ось такий стан нашого духовного життя.

Чуємо, що біси просили, щоб Христос їх послав у гурт свиней, котрі паслися неподалік. Для євреїв, свиня була не чистою твариною, тому її м’яса не споживали щоб не осквернитися. Біси входять у стадо свиней, і це стадо з кручі кидається у озеро. Ми можемо побачити наслідок дії бісів, тобто гріховного стану людини, котра не кається і живе у грісі, вона приречена на духовну загибель, а отже також і можливу тілесну смерть.

В даній ситуації, зрештою як і в інших, єдиним рятівником, лікарем, спасителем стає для нас Ісус Христос. Він той котрий дає спокій душі і тілу. Наше перебування у Божій присутності, іншими словами сидіння при ногах Ісуса, дарує нам життєвий спокій і радість. Ми вже є зодягнені у ризу правди і спасіння та при умі, щоб свою волю скеровувати до єдиного Бога – Христа-Спасителя.

Звернемо нашу увагу на людей геразинських, які знали, в якому стані перебуває цей біснуватий, на що він здатний й чули про те, що Христос його зцілив, але ціною їхнього стада свиней. І вони прийшли до Христа, просячи Його піти, залишити їх околиці, тобто не творити більше для них чудес бо їм «дорого коштують» ці чуда. Тому, ми бачимо, вибір геразинських людей котрий полягає у виборі не Христа як спасителя, навіть не життя, не спокою, а матеріального багатства… Тому, Христос, Його любов для них стає обтяжливою.

Чоловік з якого вийшли біси хотів далі бути із Ісусом, бо зустріч людини з Богом міняє її життя, її прагнення, її плани. Людина тоді бажає тільки одного, постійного перебування із Спасителем, але цього ще не достатньо. Ми повинні перебуваючи на цьому земному шляху свідчити про чуда які Бог зробив для нас у нашому житті, Він нас до цього закликає.

Тому, собі і Вам бажаю, дорогі браття і сестри, бути тими, хто бачить Божі чуда у своєму повсякденному житті і свідчити Божу правду, Божу науку, Боже Царство для тих, хто ще не зустрів Христа як свого Бога і Спасителя..

о. Мар’ян Ільницький

Переглядів: 687 | Додав: olehmamchuck | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Друзі сайту
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz