Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 45
Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Церква святого Василія Великого
і блаженного Олексія Зарицького (м.Львів)
Понеділок, 2024-04-29, 3:32 PM
Вітаю Вас Гість | RSS
 
 
Головна » Архів матеріалів

о. Марян Ільницький

Єв.; Ів. 9, 1- 38.

«Бог не вислухцє грішників,

коли ж хтось побожний і Його волю чинить, -

ось того Він слухає!» (Ів. 9, 31).

... Читати далі »

Переглядів: 442 | Додав: olehmamchuck | Дата: 2014-05-25 | Коментарі (0)

Переглядів: 447 | Додав: olehmamchuck | Дата: 2014-05-15 | Коментарі (0)

Сьогоднішня неділя носить назву розслабленого. Як євангелія так і апостол ставлять наголос на людей ,що були хворі і не могли справитись із своїми недугами. По-різному складається доля подібних людей. Неодноразово немічний може бачити зцілення інших, навіть перед своїми очима. Для інших випадає роль залишатись хворими через  короткий час. У цих обставинах нездорова людина  прагне нагадати про себе, або ж запитати чи про неї існує якась пам'ять,  хоча б за минулі свої дії.  А тоді вже і самій відповісти, яка тепер її роль чи поміч Творця.

В уривку євангелія  Ісус цікавиться долею прикутого до землі чоловіка. Його роль різностороння, адже навіть по вознесінні саме ім’я здатне зцілити як у випадку  з Енеєм. Тому турбота за нас просякнута як і пам’яттю про нас як людей,  так і бажанням помогти боротись із власними невдачами.  Людські потреби  ... Читати далі »

Переглядів: 645 | Додав: olehmamchuck | Дата: 2014-05-07 | Коментарі (0)

Єв.; Мр. 15, 43 – 16, 8.

«Ви шукаєте Ісуса Назарянина, розп’ятого

Він воскрес, його нема тут» (Мр. 16, 6).

Христос Воскрес! Дорогі браття та сестри, в сьогоднішню неділю Христова Церква пригадує про важливих осіб-свідків Христового Воскресіння – жінок-мироносиць. Котрі перші побачили та від ангела почули про головну подію та центральну правду нашої віри, що Христос Воскрес! Вони стали також і першими проповідника ... Читати далі »

Переглядів: 515 | Додав: olehmamchuck | Дата: 2014-05-05 | Коментарі (0)

Христос Воскрес! Дорогі у Христі брати і сестри, чули ми у євангельському уривку перші слова звернені Ісусом до своїх апостолів після Воскресіння: «Мир вам»(Ів. 20:19). Вдумаймося сьогодні і ми у ці слова!

Як часто ми потребуємо миру? Особливо зараз думаємо про мир у нашій країні. Не хочемо щоб проливалася кров наших вояків і всі молимося до милостивого Господа у цьому намірі. Однак мир це не лише спокій і відсутність війни. Дуже часто ми з вами є спраглими миру внутрішнього, а також і зовнішнього. З ... Читати далі »

Переглядів: 485 | Додав: olehmamchuck | Дата: 2014-04-25 | Коментарі (0)

Бадьортеся! Я бо подолав світ! (Ів. 16, 33). Улюблена в Христі молоде! Радію, що знову маю нагоду у Квітну неділю, у день Входу Господнього до Єрусалима, звернутися до вас!

 

Ви завжди, а особливо протягом цієї тяжкої зими та сповненої тривог весни, у моїх думках і молитвах. Хочу запевнити вас, що в усіх нелегких випробуваннях, труднощах та печалях Церква є і завжди буде для вас люблячою матір’ю, до якої ви можете прийти, щоб відновити свої сили, знайти мир і надію.

Це час неймовірних випробувань і разом із тим глибокого навернення, застанови та зміни

Ми всі разом переживаємо складний, непевний, але водночас натхненний час. Це час неймовірних випробувань і разом із тим глибокого навернення, застанови та зміни, - час, у якому ми можемо відчути присутність Бога в нашій історії та Його безмірну любов.

Торжественний вхід  Христа до ... Читати далі »

Переглядів: 575 | Додав: olehmamchuck | Дата: 2014-04-10 | Коментарі (0)

Сьогоднішня євангелія знову повторює деякі слова минулої неділі. Зокрема,  мова йде про майбутнє Спасителя :його видачу, засудження і воскресіння. Та доповнення неминучоЇ гіркоти зосереджує учнів на подорожі до Єрусалиму. Для євреїв це місто було дуже важливе.Туди вони сходились у величний храм ,побудований Соломоном,  також  кожного дня, саме у бік Єрусалиму євреї молились. Якщо у минулому саме Бог говорив який має бути єрусалимський храм, то тепер Ісус закликає учнів яка має бути правдива Пасха і без подорожі не обійтись. Напрямком нашого посту є не місце, а подія воскресіння. Воно щораз гучніше буде присутнє в устах не лише прибічників Христа, але навіть його ворогів. Важливо і нам пам’ятати чим має завершуватись піст- не розпачем ,а воскресінням.

 Зі слів прохання Івана та Якова, можемо припустити, що в таку подорож бояться впускатись навіть апостоли ... Читати далі »

Переглядів: 458 | Додав: olehmamchuck | Дата: 2014-03-31 | Коментарі (0)

Мр. 9, 17-31.

«Вірую, поможи моєму невірству!» Мр. 9, 24.

Дорогі браття та сестри, як ми знаємо, віра без діл є мертвою. Пасивне ставлення, а радше формальне, до духовного нашого життя призводить до втечі від Бога, духовної смерті, коли ми не даємо можливості діяти Богові у нашому житті. Бог хоче більше вилити на нас своєї благодаті, а через гріх ми не даємо Йому цього зробити. Не довіряємо Йому, бажаємо свої турботи та проблеми вирішити самим. Нас буває кидає то у вогонь, то у воду, допускаємося різноманітних гріхів – злий бажає погубити людину. Бо ... Читати далі »

Переглядів: 507 | Додав: olehmamchuck | Дата: 2014-03-31 | Коментарі (0)

Слава Ісусу Христу! Дорогі у Христі брати і сестри, у євангельському уривку на хрестопоклонну неділю ми чуємо слова Ісуса, який каже, що той хто хоче йти за Ним, повинен зректися самого себе і взяти свій хрест. Не прості ці слова у розумінні і не прості у сповненні. Ісус ніколи не обманював людей. Він не обіцяв легкого життя, не обіцяв слави і спокою для своїх послідовників. Проте Ісус також ніколи не наказував робити того, чого сам не виконав. Спаситель першим взяв важкий хрест і нам показав, як потрібно нести хрести терпінь. Хрест в часи Ісуса був знаком висміювання і ганьби. На хрестах розпинали найбільших злочинців. Тому для учнів, які слухали Учителя, слово про хрест було дивним і страшним. Лише згодом вони зрозуміли це слово, прийняли і виконали його сповна. Після зіслання Святого Духа вони розійшлися проповідувати Добру Но ... Читати далі »

Переглядів: 837 | Додав: olehmamchuck | Дата: 2014-03-19 | Коментарі (0)


Безсилля паралітика не означає відсутності у можливій зустрічі з Ісусом. Якщо власний гріх стає перешкодою до місця зустрічі із святістю, то святість інших допомагає бодай наблизитись до маєстату Божого. У євангелії відчуваємо зусилля друзів паралітика , які отримують відповідь щодо відпущення гріхів. Так спільні зусилля дають особисте, а не загальне  прощення. ... Читати далі »

Переглядів: 573 | Додав: olehmamchuck | Дата: 2014-03-11 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 5 6 ... 11 12 »
Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Друзі сайту
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz