Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 45
Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Церква святого Василія Великого
і блаженного Олексія Зарицького (м.Львів)
Четвер, 2024-05-02, 3:13 AM
Вітаю Вас Гість | RSS
 
 
Головна » 2013 » Березень » 27 » Дитяча проповідь на 2-гу неділю посту
7:52 PM
Дитяча проповідь на 2-гу неділю посту

   Дорогенькі діти, сьогодні ми дочекались 2 неділі великого посту. У євангепії ми почули про чоловіка розслабленого, якому Ісус очистив гріхи і вилікував. Перші слова звертають нашу увагу на те, що Христос вертається в Капернаум і ця чутка доходить до розслабленого. Він бажає вирушити в дорогу, а у цьому допоможуть четверо людей. (Мк 2 3)Ми також, діти, подорожуємо у часі посту, але не до Капернаума, а до найбільшого християнського свята що зветься Великдень.А тепер запитаймо одне одного, що нам необхідно, щоб наша дорога не була такою важкою і виснажливою?

   Мабуть найперше для неї ми б скористались картою, щоб знати відстань до нашої цілі. За допомогою умовних позначок, ми б знали у яку сторону ви повинні рухатись,де повертати і чого уникати. У часі Великого посту ми також уявляємо від чого слід відмовитись, що доброго пригадати, якою стежкою скористатись і не заблукати. 

   Але, щоб почати свою ходу, можемо пригадати, що окрім годинника, який вказує коли стане темно, нам може знадобитись компас. Дія компасу є у тому, що стрілка вказує напрямок на північ. Для нас це є важливо, адже це дозволить нам бути впевненими, що стрілка вказує на місце Ісуса. У пості саме Ісус є найдорогоцінніший дороговказ, до якого ми так спішимо.

   Третьою річчю , яка нам знадобиться – це мав би бути наш одяг. Чи ви коли-небудь помічали, що люди різних професій використовують кольори матерій на своєму одязі. Ось для пожежників цей колір червоний,  а для прибиральників - оранжевий. Такі кольори нашу увагу не тільки зосереджують, але і у чомусь нас можуть застерегти. Коли ви діти бавитись на дворі, то одягаєте не новий одяг, а коли йдете до храму то використовуєте святковий одяг. Тому дитяча охайність є також важливою як у святкові так і у звичайні дні.

   Та у подорожі цінним є і те з ким ми подорожуємо. З ким вам приємно  подорожувати ?Мабуть це ваші батьки, адже вони допомагають вам бути впевненими, що ви не заблудитесь. Роль батька чи матері є у тому, щоб ви діти не грішили і могли повчитися від них доброго прикладу. Молитва і слова пробачення – ось, що часто у них на видному місці. Якщо   пригадуєте поклони,увагу до старших,то і це може стати вам у пригоді.

   Зичу вам під час Великого посту щоб ваша подорож була успішною, коли поруч з батьками карта, компас і одяг будуть успішними символами.

   

Переглядів: 861 | Додав: olehmamchuck | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Березень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Друзі сайту
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz