Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 45
Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Церква святого Василія Великого
і блаженного Олексія Зарицького (м.Львів)
Четвер, 2024-05-02, 2:33 AM
Вітаю Вас Гість | RSS
 
 
Головна » 2013 » Березень » 26 » Що таке реколекції?
8:54 PM
Що таке реколекції?


Світ непередбачуваний, особливий, цікавий і бурхливий, в якому все і всі належать Богу, так як Він Творець! Таким його захотів створити Господь для кожного з нас зокрема. Господь бажав влаштувати все так, щоб ми могли черпати щось нове для себе із зовнішнього світу, слідкувати за обертами навколишнього середовища і його змін.

Але, чи ми колись задумувались над даремністю проведення часу у звичній щоденній метушні без жодного натяку на пошуки спокою і тиші для своєї душі?! Не думаю, що Господь радіє з марнотратства нашого дорогоцінного часу, який ми з певністю можемо і мусимо віддавати Богу. Кожний новий день – це новий дарунок від Бога, бо ж ти відкрив очі після нічного сну, підвівся з постелі, оглядаєшся довкола і бачиш світло, прислухаєшся і чуєш звуки, голоси,спів…І все це принесли тобі ангели з веління Божого! Так, Господь з радістю дає тобі кожний живий ковток нового дня, закликаючи до розмови з Ним, бодай короткої молитви, глибокого і благаючого погляду на Нього, в якому б очі твої просили в Бога ласки, заступництва, благословення! І ось в такий простий і добрий спосіб ти зможеш віднайти часточку спокою для себе у страшному бумерангу дня. Проте, як часто ми бачимо дні, в яких людина ЗАВЖДИ знаходить СЕБЕ, але чомусь НЕ знаходить Бога…Вона свідома, що має обов’язок піти на роботу, приготувати вечерю, «відпочити», копирсаючись в Інтернеті. А те що її найперший обов’язок це молитва не торкається її! Сумно…Брак часу, неохота чи незнання? Важко відповісти. Судити ми не маємо жодного права, нам це не може бути властиво, адже Господь наш єдиний досконалий і справедливий Суддя! Щоби не було порогом до святости цієї, повірте, все переборно, оскільки свято молитви не визначається датою, розмова з Богом і думка про Нього не рахується, бо вона живе вічно у серці людини!

Подібно наше бажання до відвідин святих місць, участь у різноманітних духовних зібраннях збагачують наш стан духовности і умиротворення. Така участь вкрай важлива для нашого кращого пізнання Бога та Його наук. Таким кроком вчення є реколекції – час віднови і спокою для нашої душі. Ах, що то за час є! Словами описати той час можна, як блаженні години! Цілковите занурення у глибінь духовного світу у супроводі священника-провідника, ми вчимось щоразу черпати щось нове у пізнанні Божого Слова. Читання Святого Письма відкриває сторінки історії творіння нашого життя в особливий спосіб, що є неймовірним читанням! Щораз нова тема про наше співжиття з Богом оновлює нас, збагачує для того, щоб вийшовши за межі монастиря чи реколекційного дому у зовнішній світ, ми змогли донести вислухані науки до людей, що не були з нами, зберегти й для себе цю частку наук з користю!

«Слухайте Бога, як Він вам велить, і тоді відразу відкриються наступні завдання. Бог ніколи не відкриє про Себе більше правди, поки ви не виконаєте те, що вже знаєте. Це розкриває вам радість справжньої дружби з Богом» Освальд Чемберз (подорожуючий проповідник США та Великобританії). Гарні слова, чи не так? Схоже веління, яке є добрим і аж ніяк не примусовим, ми отримуємо від Бога, коли Він розказує нам про радість реколекцій, де ми можемо відкрити для себе двері до розуміння Його наук та настанов. Так, ми можемо поставити перед собою нові завдання у бажанні свого оновлення. Ми повинні їх виконати, щоби потім осягнути новий етап просвітлення власних думок та серця.

Духовні науки є дуже приємним проведенням часу, цікавим і особливим для молоді, тому що тут ми дізнаємося про правильність доброго поводження у суспільстві, як свідомого християнина, навчаємося правильно розцінювати складні ситуації, приймати правильні і свідомі рішення у житті, які завжди будуть пов’язані з присутністю Бога у серці. Тут прекрасно можна розділити свої думки, бачення, запитати пораду у священника, відправляючись до нього на духовну бесіду, після якої, неодмінно повернешся радісним і обізнаним. Така духовна бесіда є дуже помічною для тих, хто переймається якимись негараздами, є непевним чи боязким, хто хоче стати витривалішим і терплячішим у житті.

«Постав Бога на перше місце і решта справ встане на свої місця» - ці слова чуються на кожних реколекціях, тому що у них вся правда нашого життя – безсумнівна і стабільна. Ці слова стали запорукою для багатьох молодих осіб, що почули їх і прийняли у своє серце. Так розуміємо, що багато юнаків та дівчат знайшли для себе нове джерело у пізнанні Божих обітниць. Адже, на цих духовних науках кожен з нас може віднайти для себе, щось особливе і властиве саме йому.

Реколекції – це час оновлення наших думок, бажань і діл. Це час коли існує справжня потреба наповнення свого організму життєдавчою силою добра і миру. Такий собі гарний спосіб душевної рівноваги, якої потребує кожен з нас, а особливо юні особи, оскільки вони завжди в русі, метушні, справах і поривах до пошуку пригод, які потрібно переносити із сильним духом захоплення і віри у кожний наступний крок свого життя з Богом.

Саме тому, такого роду духовні зібрання конче необхідні для нас, молодих. Повірте, що це неабияке проведення часу у спокійній та затишній атмосфері, де витає Божа присутність і кожному слові і у кожній думці!

Нехай Вашим наступним кроком у осягненні Божого плану щодо кожного з Вас, будуть саме ці духовні вправи на щодень!

Анастасія Колосовська


Переглядів: 1038 | Додав: olehmamchuck | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Березень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Друзі сайту
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz